Natuurgeneeskundig centrum Namaskar

Start Wat is Namaskar Informatie Disclaimer Agenda

Start
Reiki 1
Reiki  2
Reiki master
Reiki kinderen
Reiki behandeling
Opgave
Overige info
Reiki foto's
Prijslijst

Wat is Reiki

Reiki is een Japanse alternatieve geneeswijze die al 2500 jaar geleden in oude Sanskriet-teksten terug te vinden is. Het is in de negentiende eeuw opnieuw ontdekt door een christelijke monnik, dr. Mikao Usui. Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk “Universele Levensenergie”. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en alles wat leeft heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en te herstellen van ziekte.

Bij Reiki maak je gebruik van de energie die zich om ons heen bevindt. Deze energie kun je net als radiogolven niet zien. Iemand die Reiki heeft, kun je zien als een zender die deze energie op kan vangen en door kan geven aan anderen. Dit doorgeven van de energie gebeurt via het opleggen van de handen. Ons lichaam heeft om goed te kunnen functioneren energie nodig. Ben je ziek dan kan de energie niet meer goed door je lichaam stromen, er zijn dan ergens in het lichaam blokkades ontstaan die de energie tegen houden. Door een Reiki behandeling (het overbrengen van energie) kunnen deze blokkades opgeheven worden waardoor de energie weer door het hele lichaam kan stromen. Door gebeurtenissen in het verleden kunnen in het lichaam ook blokkades ontstaan. Verdriet of angsten die je weggestopt hebt zijn in wezen zo’n blokkade, die je in je verdere ontwikkeling kunnen hinderen. Deze psychische blokkades kunnen ook door de Reiki energie opgelost worden. Hierdoor kun je het verleden loslaten en je verder persoonlijk ontwikkelen.

Wat kan Reiki doen:
  • Het kan genezend werken voor lichaam en geest
  • Het geeft diepe ontspanning
  • Het is goed tegen stressfactoren
  • Het kan pijn verzachten
  • Het kan je bewuster maken in denken en doen
  • Het kan de intuïtieve ontwikkeling bevorderen
  • Het kan de creativiteit stimuleren

Een paar voorbeelden
De resultaten van Reiki bij pijn bestrijding zijn heel goed, te denken valt dan aan reuma, ischias, jicht, hernia, migraine. Ook bij stressfactoren, depressies, burn out en andere soortgelijke klachten kan Reiki ondersteunend werken. Bij chemo therapie en bestralingen kan Reiki een enorme steun zijn en het herstel in die periode bevorderen. Ook helpt Reiki prima als je examen moet doen, er zijn al een aantal mensen die met behulp van Reiki eindelijk hun rijbewijs gehaald hebben of voor hun examen geslaagd zijn. Soms merk je dat een ziekte niet verholpen wordt, maar wel dragelijker wordt, door bijvoorbeeld de pijn weg kan nemen. Bij stervensbegeleiding kan Reiki verlichting en rust brengen en het “overgaan” makkelijker maken. Ook bij dieren werkt Reiki prima en ook daar zijn alle vormen van behandeling mogelijk. Vaak wordt er bij dieren gekozen voor een afstandsbehandeling zodat men niet met het dier hoeft te reizen.

Wat kan Reiki voor jou betekenen?
Dit zal per persoon verschillen, het heeft te maken met hoe open jij je ervoor stelt en hoeveel je met Reiki bezig bent. In ieder geval kan je Reiki gebruiken als geneeswijze voor jou en de personen in je omgeving. In gezinnen met kinderen, of waar veel ziekte heerst is het heel prettig als één van de gezinsleden Reiki heeft. Maar ook als je gezond bent kan je veel aan Reiki hebben, het geeft ontspanning en kan je helpen bij je persoonlijke groei. Reiki kan helpen bij alle huis, tuin en keuken ongelukjes en ander lichamelijke ongemakken.

Iedereen kan Reiki leren
Om Reiki te leren hoeft je niet over speciale gaven te beschikken, iedereen kan het leren. Je wordt een Reiki kanaal (ofwel Reiki ingewijde) door een aantal inwijdingen (initiaties) die alleen door een Reiki master gegeven kunnen worden. Deze inwijdingen ontvang je tijdens een Reiki cursus. Na de Reiki inwijding ben je als het ware dan ook zo’n zender die de energie op kan vangen en door kan geven. Een Reiki cursus is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven, daar zijn alle deelnemers het meestal mee eens.

Tot slot
Reiki is geen religie, cultus, sekte of wat ook. Het vervangt geen medische verzorging of medicijnen, maar ondersteunt wel iedere therapie. Ik kan wel Reiki geven, maar ben geen arts en beoog dan ook niet op de stoel van de arts te gaan zitten en diagnoses te stellen. Bij medische klachten zal ik je dan ook altijd doorsturen naar je huisarts.

Ik geef Reiki volgens “The Usui System of Natural Healing”, ofwel “De Usui Methode van Natuurlijk Genezen”.


 

Start Reiki 1 Reiki  2 Reiki master Reiki kinderen Reiki behandeling Opgave Overige info Reiki foto's Prijslijst
 

Copyright © 2007 Natuurgeneeskundig Centrum Namaskar

Laatst bijgewerkt: 15 november 2009