Natuurgeneeskundig centrum Namaskar

Start Wat is Namaskar Informatie Disclaimer

Start
Omhoog

Reiki behandelingen

Tijdens een Reiki behandeling wordt de Reiki energie middels het opleggen van de handen doorgegeven. Reiki gaat door ieder materiaal heen, zoals kleding, gips, verband, metalen enzovoorts.
En van de dingen die Reiki doet is het weer op gang brengen van ons zelfgenezend vermogen. Daar waar Reiki naar toestroomt wordt datgene, wat de ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat, opgelost. De ontvanger van Reiki geneest daardoor zichzelf. Een kwaal die zo overwonnen is, komt ook meestal niet meer terug, omdat we niet alleen de ziekte, maar ook de oorzaak ervan hebben overwonnen.

De volledige behandeling
Een volledige behandeling neemt ongeveer drie kwartier in beslag. De behandeling vindt plaats op een behandeltafel. Omdat Reiki door alle materialen heen stroomt, is het niet nodig je te ontkleden voor de behandeling. Alleen je schoenen, knellende kledingstukken, (bijvoorbeeld riemen) horloges en sieraden doe je af voor de behandeling. Het komt nogal eens voor dat men tijdens de behandeling in slaap valt, daarom kunt je eventueel je contactlenzen uit doen.
De hele behandeling bestaat uit het opleggen van de handen op een aantal plaatsen op het lichaam; de ogen, de zijkant van het hoofd, de achterzijde van het hoofd, de hals, onder de borsten, de maag, buik, onderbuik en de knien. Aan de achterzijde worden de handen op vier plaatsen op de rug gelegd en wordt de achterkant van de knien behandeld. De handen worden drie tot vijf minuten op elke plaats gehouden.

Zorg dat je goed en ontspannen ligt tijdens de behandeling. Het is niet nodig om aan te geven wat je voelt tijdens de behandeling, tenzij je pijn voelt. Dit komt soms voor en verdwijnt zodra de handen op een andere positie geplaatst worden. Tijdens de behandeling mag je praten, maar het is ook prettig de behandeling stil te laten verlopen.

Behandeling op afstand
Reiki-behandelingen op afstand zijn ook mogelijk en kunnen gegeven worden op momenten dat je niet in staat bent om te komen, maar wel behoefte hebt aan Reiki. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je op vakantie bent, in acute gevallen zoals bijvoorbeeld operaties, kleine ongelukjes of wanneer bestaande klachten plotseling zijn verergerd.

Reacties of nawerkingen
Tijdens de behandeling kun je het erg koud of juist erg warm krijgen. Verder kun je lichtflitsen zien of kriebelingen in je lichaam voelen. Ook kun je meer dan normaal gaan transpireren. Je kunt gaan hoesten, geeuwen of je maag/darmen kunnen gaan borrelen. Dit is een reactie van je lichaam op de energie. Ook kan verdriet dat je hebt weggeduwd of niet verwerkt hebt naar boven komen. Over het algemeen wordt de behandeling als prettig en onspannend ervaren. Na de behandeling kan er tijdelijk een verergering van de kwaal optreden. Dit duurt in de regel maar twaalf tot vierentwintig uur en is een teken dat er een genezingsproces plaatsvindt. Je kunt dit proces bevorderen door veel water te drinken.

Het aantal behandelingen
Normaal gesproken worden er in de eerste weken twee drie behandelingen gegeven, zodat het effect ervan duidelijk ervaren wordt. Daarna wordt er n twee keer per week behandeld. Tot slot ga je afbouwen tot bijvoorbeeld een keer in de veertien dagen of een keer in de maand. Bij zeer ernstige ziekten is een dagelijkse behandeling aan te raden. Hoeveel behandelingen er nodig zijn verschilt per persoon en per situatie.

Wat kan Reiki doen:
  • Reiki kan het genezingsproces van allerlei lichamelijke klachten, ziekten, operaties en verwondingen versnellen.
  • Reiki kan ook ondersteunen bij geestelijke en emotionele problemen, bij een crisis, bij pijn en verdriet en dergelijke.
  • Reiki kan mensen die stervende zijn, helpen afscheid te nemen van het leven.
  • Tevens kan Reiki ondersteunend werken bij bijvoorbeeld leerstoornissen, hyperactiviteit, faalangst en examenvrees.
De Reiki energie wordt door de behandelaar doorgegeven. Deze energie kan niet gericht gestuurd worden. De behandelaar kan geen garanties geven voor het verhelpen van de kwaal. Reiki zal je echter wel ten allen tijde goed doen en de resultaten zijn soms verbazingwekkend.

Een paar voorbeelden:
De resultaten van Reiki bij pijn bestrijding zijn vaak goed, te denken valt dan aan reuma, ischias, jicht, hernia, migraine. Ook bij stressfactoren, depressies, burn out en andere soortgelijke klachten kan Reiki ingezet worden. Bij acute gevallen zijn er vaak wonderlijke genezingen, zoals bij verstuikingen en verzwikkingen, soms kan men de volgende dag weer gewoon lopen en kan het zijn dat na een nacht de zwellingen en pijn helemaal weg zijn. Ook kan Reiki prima helpen als je examen moet doen, om bijvoorbeeld rustig van te worden. Bij stervensbegeleiding kan Reiki verlichting en rust brengen en het overgaan vergemakkelijken.
Reiki werkt ook prima bij dieren en ook daar geldt dat alle vormen van behandeling mogelijk zijn. Vaak wordt er bij dieren gekozen voor een afstandsbehandeling, zodat men niet met het dier hoeft te reizen. Maar ook uit praktische redenen kun je aan een afstandsbehandeling denken, een olifant of een leeuw bijvoorbeeld.

Wordt een Reiki behandeling ook vergoed?
Een aantal verzekeringen vergoedt ook een Reiki behandeling. Je moet dan vaak wel een aanvullende verzekering afgesloten hebben. Verder zijn de voorwaarden dat de therapeut bij een beroepsvereniging aangesloten is of een bepaalde opleiding heeft gehad.

Behandeling ijsvogeltje.

 

Start Omhoog
 

Copyright 2007 Natuurgeneeskundig Centrum Namaskar

Laatst bijgewerkt: 15 november 2009