Natuurgeneeskundig centrum Namaskar

Start Wat is Namaskar Informatie Disclaimer

Start
Omhoog

Reiki 3

De Reiki master cursus bestaat uit twee onderdelen, die afzonderlijk van elkaar staan; Reiki 3a en Reiki 3b.
 

Reiki 3a is de “aspirant-master” cursus. Aspirant wil zeggen “aankomend master”. Je bent dus geen master en het wil ook niet zeggen dat na je de 3a cursus ook de 3b gaat/wilt doen. Er zijn ook mensen die alleen de 3a cursus doen omdat ze de verhoging van de energiefrequentie willen en geen mensen in willen gaan wijden. Om die reden is de Reiki-master cursus dan ook uitgesplitst in 3a en 3b.

 

Reiki 3a
Reiki 3a cursus bestaat uit twee dagdelen. In deze twee dagdelen gaan wij aan de gang met het thema loslaten. We gaan o.a. werken met meditaties rondom dit thema. Tussen de twee dagdelen zit ongeveer een maand tussenruimte. In deze maand ga je thuis verder aan het werk met het thema en de meditaties.
In het tweede dagdeel gaan we ervaringen uitwisselen en kijken we naar mogelijke knelpunten die je tegengekomen bent. Daarnaast krijg je in het tweede dagdeel de beschikking over het mastersymbool en leer je de werking hiervan.
We sluiten de cursus af met je master 3a inwijding.
Bij deze cursus ontvang je het Reiki master 3a certificaat, een cursusmapje en de meditatie cd.

Voordat je de Reiki 3a cursus gaat doen, moet je al een poos met Reiki bezig geweest zijn. Voorafgaand aan de cursus wil ik graag in een persoonlijk gesprek samen met jou kijken wat Reiki 3a voor jou kan betekenen.

 

Reiki 3b, de master cursus
Wil je zelf ook mensen in gaan wijden in Reiki, dus een Reiki cursus gaan geven, dan is het noodzakelijk om de Reiki 3b opleiding te gaan doen.

Een Reiki 3b opleiding is een bijzondere cursus, het is een stap die je niet zo maar even neemt. Mijn doel is dan ook van de master opleiding een gebeurtenis te maken die een speciaal plekje in je hart in zal nemen.
De duur van de Reiki 3b opleiding is een beetje afhankelijk van welke doelen wij samen stellen. De opleiding bestaat voor een groot deel uit een aantal vaste modules. Daarnaast gaan wij kijken naar de behoefte en ervaringen die je al hebt en kijken wij of we dit in je opleiding mee kunnen nemen.

De modules die in de master opleiding aan de orde komen zijn:

  • subpersonen

  • je innerlijke kind

  • transparant zijn

  • overtuigingen, vergeving, geven en ontvangen

  • werken met energie

Daarnaast ga je leren hoe je Reiki cursussen kan gaan geven en leer je hoe een inwijding in zijn werk gaat.

De hele opleiding neemt ongeveer een jaar in beslag. Er is ongeveer één keer in de maand een dagdeel cursus. In de tussenliggende periode ga je thuis aan het werk met de opdrachten die je mee gekregen hebt. Naast de opleiding loop je ook stage bij de Reiki 1 en 2 cursussen. Na het voltooien van je opleiding is het aan jou om te bepalen wanneer jij zover bent dat je de master inwijding wilt ontvangen. Daar gaan wij dan samen naar kijken en dan bepalen we de datum van jou master inwijding.

Wil je de Reiki 3b opleiding gaan volgen dan is kennismaking vooraf een must. Het doorgeven van een master inwijding en het volgen van de master opleiding is een verantwoordelijkheid die je welbewust moet nemen. Daarvoor is het heel belangrijk dat je elkaar goed ligt en volledig kan vertrouwen. Het spreekt voor zich dat dit voor beide partijen geldt, als de vonk niet overslaat bij beide personen is het beter een andere master te kiezen. Kennismaken is dus altijd van beide kanten geheel vrijblijvend.

Ik kies ervoor om de master opleiding in groepsverband te doen. De uitwisseling van ervaringen en de energie van de groep, vind ik juist in deze opleiding van grote waarde. Ik start dan ook pas een master opleiding als er twee of meer personen hebben aangeven de opleiding te willen gaan volgen. Om iedereen tijdens de opleiding aan bod te laten komen werk ik in kleine groepjes van vier tot hooguit zes personen.

 

 

Start Omhoog
 

Copyright © 2007 Natuurgeneeskundig Centrum Namaskar

Laatst bijgewerkt: 15 november 2009