Natuurgeneeskundig centrum Namaskar

Start Wat is Namaskar Informatie Disclaimer Agenda

Start
Omhoog

Hoe werken bloesemremedies
 

Wij hebben allemaal wel eens te maken met angst, onzekerheid, verdriet, eenzaamheid of overbezorgdheid. Niet iedereen kan hier gemakkelijk mee omgaan. Soms kan de balans zo erg verstoord zijn, dat wij hierdoor lichamelijke klachten krijgen. Door je lang zorgen te maken of bij angsten, depressies, kwaadheid en jaloezie kan je bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn, rug- en nekklachten, stress, of maag- en darmklachten.

Bloesemremedies behandelen niet de kwaal of de symptomen, maar werken op de emoties of gemoedstoestanden die de oorzaak kunnen zijn van de klachten.
Er is geen remedie voor hoofdpijn of rug- of nekklachten. Er zijn echter wel remedies voor angsten, bezorgdheid of andere gemoedstoestanden.

Ieder mens is wel eens bang of maakt zich wel eens zorgen. Als je angsten en zorgen gaan overheersen of vaak terug komen, dan raak je uit balans en ben je vatbaar voor ziekten.


Appel

Bloesemremedies pakken de oorzaak aan,

waardoor het lichaam weer in balans komt

en het lichaam zichzelf weer kan herstellen (genezen).


Dossering en gebruik

Je kan bloesemremedies op twee verschillende manieren gebruiken:
1 - puur uit een stockflesje
2 - uit een gebruikersflesje

1. puur uit een stockflesje
Als je maar n remedie gebruikt kan je deze methode kiezen. Een stockflesje (of wel voorraadflesje). Je doet twee druppels van de remedie in een glas water en drinkt hiervan af en toe een slokje. Op zich is dit een dure wijze van gebruik van de remedies. Je gebruikt de remedie op deze wijze als je weet dat het maar van korte duur is. Bijvoorbeeld omdat je bang bent omdat je naar de tandarts moet. Of je zakt even wat weg in een lichte depressie.

2. uit een gebruikersflesje
Een gebruikersflesje is een flesje van 30 ml waarin twee druppels van elke gekozen remedie gedaan worden. Hieraan wordt een theelepeltje alcohol voor de houdbaarheid toegevoegd. Het flesje wordt verder afgevuld met bronwater.

Je mag in een gebruikersflesje 6-7 verschillende remedies doen. Het is echter handiger de keuze tot zon drie stuks te beperken, zodat je achteraf goed kan achterhalen welke remedies wel of juist niet hun werk doen.

Van dit gebruikersflesje neem je vier keer daags vier druppels. Je mag in acute gevallen de eerste dagen ook vaker druppelen, bijvoorbeeld om het uur. Bij normaal gebruik van vier keer daags, gaat het flesje zon vier weken mee.

De druppels kan je op je tong druppelen, maar je kan ze ook op je eten, in je drinken of op het brood voor in de lunchtrommel druppelen. Ook in hete dranken kan je de druppels gebruiken, de werking van de bloesems blijft van kracht.

 

 

Start Omhoog
 

Copyright 2007 Natuurgeneeskundig Centrum Namaskar

Laatst bijgewerkt: 15 november 2009